Garanti Group Romania a înregistrat un profit net de 100,4 milioane lei în 2015, de trei ori mai mult decât în 2014. Veniturile nele ale grupului s-au ridicat anul trecut la 535,4 milioane lei, iar volumul total al activelor a crescut cu 16,1%, ajungând la 10,55 miliarde lei, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Evoluția a fost cu preponderență generată de creșterea profitului net al Garanti Bank, care la finalul anului 2015 s-a ridicat la 65,3 milioane lei. De asemenea, depozitele au ajuns la 5,73 miliarde lei, o creștere de 40% de la an la an, în timp ce voumul total de credite s-a ridicat la 6,74 miliarde lei în 2015, majorându-se cu 15,7% față de 2014. Creditele acordate segmentului corporate au înregistrat cea mai mare creștere, de 28%, cele acordate IMM-urilor cu 8,6%, iar cele adresate segmentului retail cu 10,8%. Totodată, Garanti Bank și-a majorat cota de piață și este actualmente a 10-a bancă din sistem.

“2015 a fost un an prolific pentru toate instituțiile Grupului Garanti, în special pentru bancă. Depozitele au înregistrat o creștere semnificativă, confirmând încrederea clienților în produsele și serviciile noastre. Obiectivul nostru este să continuăm evoluția ascendentă și în 2016, pe toate segmentele de business, și să ne devoltăm portofoliul în mod echilibrat, pentru a satisface nevoile clienților noștri”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Instituțiile financiare nebancare ale Grupului Garanti au înregistrat, la rândul lor, profit net în 2015: Garanti Credite de Consum – 24,1 milioane lei și Garanti Leasing – 11 milioane lei.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. În 2015, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,61 miliarde lire turcești (1,15 miliarde euro), în timp ce volumul de active a ajuns la 279,65 miliarde lire turcești (88,53 miliarde euro). Totodată, contribuția la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite, cash și non-cash, în valoare totală de 220,69 miliarde lire turcești (69,87 miliarde euro). TGB deservește peste 14 de milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Despre Grupul Garanti România
Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor și credite de consum. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 500.000 de clienţi.

Grupul Garanti este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. Garanti Bank oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate, și este una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de 84 de agenții și peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.

La finalul lunii iulie, Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătățit ratingul Garanti Bank România pentru datorii pe termen lung la ‘BBB-‘. Fitch a accentuat, astfel, importanța strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)