Grupul Garanti Romania si-a anuntat rezultatele financiare din 2014. Potrivit comunicatului de presa, veniturile s-au situat la 631,5 milioane lei in 2014, in crestere cu 18,8% fata de anul anterior. Profitul net consolidat al Grupului a ajuns la 34,4 milioane lei, la sfarsitul anului 2014, in timp ce activele totale s-au ridicat la 9 miliarde lei, in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.

Profitul Garanti Bank a cazut dramatic: 9,4 mil lei fata de 91,5 mil lei in 2013. Profitul se datoareaza companiilor Garanti Credite de Consum si Leasing

Garanti Bank a inregistrat in 2014 o crestere de 26,3% a veniturilor, fata de 2013, ajungand la 539,2 milioane lei. In acelasi timp, profitul net al bancii a ajuns la 9,4 milioane lei, dupa ce a absorbit impactul cerintelor prudentiale asociate cu sistemul bancar in 2014, ramanand in continuare profitabila.

La randul lor, institutiile financiare nebancare ale Grupului au inregistrat profit net anul trecut: Garanti Credite de Consum – 13,9 milioane lei si Garanti Leasing – 11,1 milioane lei.

“Grupul Garanti si-a continuat dezvoltarea in 2014, intr-un mediu economic caracterizat de provocari. Vom continua sa le oferim clientilor cele mai bune servicii, in functie de nevoile fiecaruia, prin intermediul retelei noastre de agentii, platformei online sigure, vastei retele de ATM-uri inteligente, precum si echipei noastre calificate”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Grup Garanti Romania.

Pe parcursul anului 2014, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 5,83 miliarde lei, inregistrand o crestere de 19,8% de la an la an. Segmentul IMM-urilor a crescut cu 17,1% comparativ cu anul precedent, in timp ce segmentul corporate a avansat cu 7,8% in aceeasi perioada. La randul sau, segmentul de retail a urcat cu 31,4%, o contributie avand si fuziunea cu Garanti Credite Ipotecare.

Depozitele clientilor au inregistrat o crestere in volum de 66%.

In 2014, Garanti Bank a deschis sase agentii noi – patru in Bucuresti, una in Cluj-Napoca si una in Timisoara –, ajungand la 84 la nivel national, si a extins reteaua de ATM-uri inteligente, avand in prezent peste 300 de unitati Bancosmart in toata tara. Mai mult, anul trecut, banca a emis obligatiuni corporative de 300 de milioane lei, pe Bursa de Valori Bucuresti, cu o maturitate de cinci ani.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)