Garanti Bank va fuziona cu compania de credite ipotecare a grupului, Domenia Credit IFN, care activeaza sub brandul Garanti Credite Ipotecare, procesul urmand sa se incheie pana la finele anului, dupa indeplinirea formalitatilor legale si aprobarea de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Garanti a anuntat miercuri inceperea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii pe piata locala. “Decizia de a realiza fuziunea celor doua entitati face parte din strategia noastra locala pe termen lung de a crea un model de afaceri simplificat, astfel incat sa putem deservi mai bine clientii Grupului Garanti din zona creditelor ipotecar, intr-un mod unitar, de catre Directia de Retail din cadrul bancii”, a declarat intr-un comunicat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Grup Romania, citat de Mediafax.

Reprezentantii grupului au mentionat ca fuziunea nu influenteaza in niciun fel conditiile de creditare stabilite initial pentru clientii companiei de credite ipotecare, acestia urmand sa fie anuntati conform procedurilor legale in legatura cu transferul lor la Garanti Bank. Garanti Credite Ipotecare a inregistrat anul trecut venituri nete de 3,1 milioane euro si un profit net de 600.000 euro. Compania are circa 3.400 de clienti, iar valoarea medie a unui imprumut acordat este de aproximativ 30.000 euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)