Garanti BBVA Romania

Agenția Internațională de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit Perspectiva Garanti BBVA România (GBR) la Stabilă și a confirmat, în același timp, ratingurile instituției. Astfel, Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al băncii a fost confirmat la ‘BB-’, iar Ratingul de Viabilitate, la ‘bb-’, potrivit unui comunicat de presă.

Fitch a explicat că îmbunătăƫirea Perspectivei Garanti BBVA România a fost determinată de mai mulți factori, printre care capitalizarea crescută și pozitia stabilă a băncii, în ceea ce privește finanțarea și lichiditatea, în primul semestru al anului 2021, estimȃnd continuarea şi în al doilea semestru din 2021, precum şi în 2022.

Ratingul de Viabilitate acordat de Fitch reflectă capitalizarea solidă și rentabilitatea băncii, calitatea crescută a activelor, precum și o bună finanțare și lichiditate. Garanti BBVA România pune la dispoziție o ofertă variată de produse și servicii bancare clienților săi, persoane fizice, IMM-uri și companii mari.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)