Rezultatele celor mai recente teste de stres au arătat că băncile din Germania au un nivel adecvat al capitalului, chiar în cazul unei deteriorări a economiei globale, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe de la Berlin, transmit Deutsche Welle şi Reuters, citate de Agerpres.
 
“Per ansamblu, testele de stres au arătat că instituţiile financiare germane au suficient capital tampon, inclusiv în cazul unei deteriorări semnificative a condiţiilor economice pe plan global, simulată în testele de stres”, a afirmat oficialul german.
 
Testele de stres, efectuate în rândul celor mai importante 51 de bănci europene, au arătat că principalele instituţiile financiare germane – Deutsche Bank şi Commerzbank – s-au clasat printre cele zece bănci care au obţinut cele mai slabe rezultate. Cu toate acestea, acţiunile Commerzbank au urcat luni cu 1,6% la Bursa de la Frankfurt, în timp ce titlurile Deutsche Bank înregistrau un avans de 3%. Indicele principal DAX 30 a urcat cu 0,9%, la 10.430,17 puncte, cel mai ridicat nivel din aprilie.
 
Au fost câteva surprize: rezultatele sub aşteptări înregistrate de principalele instituţii financiare irlandeze şi grupul britanic Barclays, în timp ce băncile germane Deutsche Bank şi Commerzbank s-au descurcat mai bine decât se anticipa, au declarat analiştii pentru Reuters.
 
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)