Avocatul Gheorghe Piperea anunta ca a redactat un proiect de lege ce prevede ca debitorii care nu-si mai pot plati creditele pentru care au garantat cu locuinta sa poata preda casa bancii la care sunt datori, fara sa mai plateasca ceva in plus, potrivit ziarului Bursa.ro Piperea spera sa aiba sustinere politica pentru initiativa sa legislativa. Acesta a spus ca formula juridica propusa exista de multa vreme in tari precum Spania sau Statele Unite ale Americii. Domnia sa a explicat: “Rationamentul este urmatorul: daca ai o datorie la o institutie financiar-bancara, garantata cu imobilul in care locuiesti, iar valoarea acestuia nu mai acopera suma din credit ramasa de platit, in momentul in care esti pus sub executare poti lasa casa respectiva in contul creantei, iar restul neachitat din creanta se sterge. Este ceea ce se numeste «dare in plata» si este o dispozitie foarte veche la americani”.

Gheorghe Piperea declara ca initiativa sa reprezinta, de fapt, transpunerea, in legislatia noastra, a Directivei Europene care priveste creditele imobiliare pentru locuinta.

Citeste explicatia avocatului aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)