Avocatul Gheorghe Piperea a anuntat ca din cauza numeroaselor plangeri impotriva sa, renunta la a-i mai reprezenta pe clienti in procesele contra bancilor. “Niciun alt proces colectiv in favoarea consumatorilor de produse bancare nu se va mai face de acum incolo de Piperea si Asociatii”, afirma acesta. Si totusi, cel mai vehement contestatar al bancilor spune: “Cosmarul bancilor nu se termina insa aici”…

Ce s-a intamplat

Avocatul Piperea afirma ca a fost asaltat, in ultima perioada, de cereri de reziliere a contractelor de reprezentare si de restituire a onorariilor, precum si de plangeri la ANPC ale fostilor clienti cu credite in franci elvetieni la Volksbank, care au acceptat oferta de conversie facuta, dupa preluarea de catre Banca Transilvania. Avocatul mai anunta ca renunta si la toate procesele colective contra Volksbank incepute in 2014 – 2015, procese denumite PNC 4, 5, 6 si 7.

Piperea explica ca cei care se indreapta acum importriva sa, au fost consiliati de alti avocati / juristi: “Nu pot lupta contra fostilor mei aliati. Ma simt mai in elementul meu cand lupt contra adversarilor mei si a adversarilor aliatilor mei”.

Ce se va intampla

La cererea reclamantilor si fara costuri suplimentare, aceste procese vor putea fi continuate ca procese individuale. “Reclamantii din aceste procese sunt invitati sa ne indice conturi in care sa le restituim onorariul de preluare”, a anuntat avocatul Gheorghe Piperea pe pagina personala de Facebook.

Banca Transilvania a anuntat ca peste 81% dintre clientii Volksbank au acceptat oferta de conversie propusa de banca. In acest caz, Piperea s-a aratat mereu dezamagit de reactia clientilor sai.

Mereu vocal si prezent in piata bancara, avocatul Piperea a lansat “moda” proceselor impotriva bancilor. A fost avocatul care a dat speranta clientilor ce detineau contracte abuzive.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)