“Sistemul bancar romanesc in acest moment arata bine. El are in acest moment, in opinia mea, suficiente resurse pentru sustinerea economiei romanesti”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedinte, CEC Bank si ARB. “Daca m-ati intreba daca bancile romanesti pot sustine o economie mai sofisticata, cum este cea britanica, va zic nu, pentru ca nu putem oferi acolo serviciile pe care le ofera bancile britanice”, a spus Ghetea in cadrul conferintei ZF Bankers Summit 12.
Ce isi doreste presedintele ARB
“Din pacate, lucrurile nu merg intotdeauna foarte bine, si ne lipseste scoala de antreprenoriat. Faptul ca faci un MBA sau o facultate de profil nu e suficient. in Italia, de exemplu, majoritatea afacerilor sunt afaceri de familie. Si la noi au inceput sa se dezvolte, ceea ce ma bucura, insa suntem abia la inceput”, a declarat Ghetea la conferinta ZF.

“‘Eu am convingerea ca BNR si guvernul vor respecta tinta de aderare la euro. Eu am promovat intotdeauna creditarea in lei, pentru ca nu induce risc valutar. Acum e cazul sa constatam ca indiferent ca mergem spre euro sau nu, a te indatora in valuta in care castigi veniturile este un lucru firesc. A fost, intr-adevar, o diferenta de dobanda la creditarea in valuta, iar creditarea in euro a fost incurajata de BCE”.

Despre CEC Bank
“Cred ca in acest moment trebuie sa ne consolidam locul din sistemul bancar. Top 5 mi se pare exact locul unde trebuie sa fim”, a declarat miercuri Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)