Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) Radu Gratian Ghetea estimeaza ca anul viitor va avea loc o reducere a dobanzilor la depozitele in lei si, pe acest fond, o micsorare a dobanzilor la creditarea in lei, potrivit Agerpres. In opinia acestuia, Banca Centrala va face unele miscari in ceea ce priveste dobanda de politica monetara si, mai ales, in privinta nivelului rezervelor minime obligatorii (RMO), care, corelate cu scaderea dobanzilor la depozite, vor conduce la scaderea dobanzilor la credite.

‘Sunt convins ca BNR – este o convingere personala – va face niste pasi, niste miscari in ceea ce priveste dobanda de politica monetara si mai ales in ceea ce priveste nivelul RMO, care, corelate cu scaderea dobanzilor la depozite, vor conduce la scaderea dobanzilor la credite. Si cand vorbesc despre scaderea dobanzilor vreau sa fiu inteles ca vorbesc despre dobanzile la lei si nu la valuta. La valuta mi-e greu sa fac o analiza, intrucat nu detin informatiile necesare’, a spus Ghetea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)