Sistemul bancar este într-o formă deosebită, au început să apară și rezultate bune de profitabilitate, iar băncile sunt într-o fază în care se pot adresa economiei românești cu finanțări, a spus astăzi Radu Ghețea, președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor și președintele executiv al CEC Bank, în cadrul seminarului „Noua paradigmă la nivel european: consumatorul de servicii financiare, între transparență și riscuri”, organizat de ARB și Institutul Bancar Român în cadrul seriei de evenimente European Money Week.

„Am toată convingerea că sistemul poate face față unui val de solicitări de credite, raportul credite depozite este subunitar. Trebuie să ne reamintim că atunci când a fost nevoie de finanțări băncile cu capital străin au putut aduce capital de la băncile mamă, iar băncile locale au putut folosi resursele pe care le țineau cu un randament scăzut în titluri de stat pentru a obține un randament mai bun”, a mai spus Ghețea.

În aceste condiții, probleme la ordinea zilei precum educația financiară și transparența au căpătat o preocupare mai mare, a atras atenția președintele de onoare al ARB, potrivit căruia este nevoie de educație fiannciară la nivelul populației, dar și al IMM-urilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)