Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, considera ca o posibila vanzare a bancilor grecesti din Europa de Sud – Est catre mari grupuri financiare nu va avea un impact in Romania.

“Nu vad nici un impact. Eu cred ca impactul, daca va fi unul, va fi nul, va fi unul minor, in ceea ce priveste schimbarea de actionariat”, a spus Ghetea, cu ocazia prezentarii rezultatelor CEC Bank pe 2012.

Ghetea considera, insa, ca vom asista la schimbari importante pe piata bancara europeana. “In perioada urmatoare este posibil sa asistam la o schimbare majora, si Romania nu va face exceptie, a regulilor bankingului in Europa”, a explicat presedintele ARB.

Potrivit presei grecesti, reprezentanti ai creditorilor internationali ai Greciei si ai autoritatilor pentru concurenta din UE ar fi cerut bancilor elene sa-si vanda subsidiarele si bancile afiliate din Europa de Sud-Est (inclusiv din Romania) precum si activitatile nebancare de pe piata interna. Ziarul arata ca reprezentanti ai UE, BCE si FMI exercita presiuni pentru subsidiarele bancilor elene din Balcani si cer vanzarea imediata a activitatilor nebancare, conform unui calendar specific, iar directorul general adjunct pentru ajutor de stat al Comisiei Europene, Gert Jan Koopman, s-a aflat la Atena unde s-a intalnit cu directorii bancilor elene pentru a discuta planurile de afaceri pe care le vor prezenta institutiile de creditare in contextul recapitalizarii lor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)