A.P.E.R.O.  anunță că au fost finalizate serviciile web ce vor permite interconectarea platformei Ghiseul.ro cu alte aplicații desktop și mobile, precum platformele de internet banking ale băncilor membre sau aplicații de tip mobile banking / mobile wallet. În acest fel informațiile privind taxele și impozitele vor putea fi accesate în aceste platforme, iar clienții vor putea iniția plata fără nicio altă formalitate.

Soluția nu presupune existența unui contract între instituția publică și instituția financiar bancară, plata fiind un virament bancar.

Dezvoltările serviciilor web au fost asigurate de A.P.E.R.O. și puse gratuit la dispoziția partenerilor și membrilor instituții financiar bancare, procesatori de plăți și companii de software.

Instituțiile financiar-bancare care si-au manifestat deja interesul pentru interconectare sunt: Piraeus Bank, ING Bank, BRD Societe Generale, Banca Transilvania, Bancpost, Garanti Bank și Unicredit Bank.

Cum A.P.E.R.O. sprijină în mod necondiționat proiectul Ghiseul.ro, deschiderea acestui nou canal de colectare (menit să ajute instituțiile publice să colecteze ușor taxele și impozitele) nu este comisionat.

Plățile efectuate prin platformele de internet banking se vor face cu ordin de plată. Vor fi posibile atât plățile multiple (de tipul o singură tranzacție pentru mai multe instituții), cât și plățile parțiale. Dovada plății va fi generată de platformele de internet banking si comunicată prin intermediul platformei Ghiseul.ro instituției beneficiare chiar in ziua următoare efectuării tranzacției.

La fel ca și in cazul plăților efectuate cu cardul bancar procesul este complet automatizat începând cu plata, stingerea debitelor, comunicarea dovezilor de plată si comunicarea fișierelor pentru eventuale reconcilieri.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)