Roxana Hidan, Director General Adjunct Divizia Business, OTP Bank România

Lansat în urmă cu un an, GirlPower, programul de mentorat al OTP Bank România dedicat tinerelor la început de carieră, s-a încheiat prin acordarea a două burse de studii în valoare totală de 6.000 euro, plătite direct de către instituția bancară.

La finalul acestui proces amplu de învățare, în baza deciziilor celor doua finaliste, au fost acordate burse de studiu Luciei Prisecariu, în cadrul programului de dezvoltare personală al Academiei ReGeneration, și Anei Vicoveanu, pentru programul Fast Track Management, organizat de Bucharest International School of Management.

În cadrul GirlPower, Lucia și Ana au beneficiat de nouă luni de training intensiv cu mentorii OTP Bank Roxana Hidan, Director General Adjunct, Divizia Business și Mara Cristea, Director General Adjunct, Divizia Finanțe și Planificare. Au fost peste 20 de întâlniri axate atât pe dezvoltarea personală, cât și profesională a tinerelor, urmărindu-se, astfel, obiectivul programului.

“GirlPower mi-a adus încredere și claritate. La aproape un an de la momentul în care am fost selectată ca finalista, sentimentul de recunoștință este cel pe care îl simt de fiecare data când ma gândesc la șansa pe care am avut-o. Întâlnirile cu Mara, mentorul meu în ultimele luni, m-au ajutat sa iau decizii asumate, în situațiile dificile. Pe lângă bursa obținută, cel mai valoros, pentru mine, a fost timpul care mi-a fost acordat. Sunt extrem de recunoscătoare echipei de profesioniști OTP Bank. A fost un an mai bun și datorită lor.”, a menționat Lucia Prisecariu.

“Pentru mine, programul GirlPower a deschis o etapă foarte importantă din viața mea, atât personal, cât și profesional. A fost <ghidul> meu într-un moment în care nu îmi era foarte clar ce îmi doresc.
Uitându-mă retrospectiv la Ana de acum și Ana de la începutul programului, pot spune că întâlnirile și temele de discuție pe care le-am avut cu Roxana, mentorul meu, m-au făcut să conștientizez că sunt suficientă și că mă pot baza în primul rând pe mine, pentru orice îmi doresc să obțin.”, a completat Ana Vicoveanu.

Programul de mentorat GirlPower face parte din strategia băncii de promovare a egalității de gen la nivel intern, cât și extern.

Cei doi mentori OTP Bank, Roxana Hidan și Mara Cristea, s-au angajat să susțină în continuare proiecte și un dialog public axat pe promovarea egalității de gen în România.

”Acum, când tendința de a fi solitar este tot mai mare, gesturile de solidaritate fac diferența. Pot spune că am asistat la o adevărată transformare atunci când am investit încredere în oameni. Solidaritatea descurajează discriminarea. În ea îmi pun speranța pentru ca egalitatea de gen să devină normalitate într-o societate deschisă”, a adăugat Mara Cristea, Director General Adjunct, Coordonator Divizia Finanțe și Planificare.

Roxana Hidan: foarte puține femei au acces la masa deciziilor

„În ultimii ani, numărul femeilor implicate în discuțiile care adresează aspecte importante în cadrul companiilor private, publice sau în viața politică a crescut. Cu toate acestea, foarte puține femei au acces la masa deciziilor sau puterea de a decide. Pentru mine, GirlPower a fost o acțiune prin care mi-am reîntărit așteptarea: femeile trebuie sa aibă puterea de a lua decizii, nu doar să le asiste sau să le legitimeze pasiv. Iar pentru Ana, GirlPower a fost despre a învăța cum să îți construiești și să îți menții prezența de fond.”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Divizia Business, OTP Bank România.

Concursul de înscriere în programul GirlPower s-a desfășurat online, timp de două săptămâni, și a atras 47 de candidate.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)