Alpha Bank Romania pune la dispoziția clienților săi, posesori de carduri Visa, o nouă modalitate de plată simplă, rapidă și sigură pentru utilizatorii de telefoane mobile cu sistemul de operare Android, folosind serviciul Google Pay, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Clienții  Alpha Bank Romania utilizatori de smartphone-uri cu sistem de operare Android pot activa plata prin serviciul Google Pay actualizând aplicația Alpha e-statements din Google Play și accesand Meniu-> secțiunea Portofoliu -> Carduri, unde pot selecta cardul Visa pe care doresc să îl înregistreze, fiind eligibile cardurile de credit sau de debit Visa active.

Pentru a plăti prin serviciul Google Pay este necesar doar să deschizi telefonul, să te autentifici prin metodele setate la nivelul dispozitivului, apoi să apropii smartphone-ul tău Android de terminalul POS.
Google Pay poate fi folosit oriunde în țară sau în străinatate, online sau în orice  magazin care acceptă plata contactless, sau în aplicații mobile care acceptă Google Pay.

Serviciul Google Pay este gratuit prin înrolarea în aplicația Alpha e-statements și necesită doar un card Visa emis de Alpha Bank și un dispozitiv Android compatibil.

Clienții Alpha Bank Romania care nu au Alpha e-statements activat, o pot face imediat și gratuit în urma unui proces de înscriere online foarte simplu, urmând pașii de mai jos:

  • intri în aplicația de mobil pe care o poti descărca din magazinul Google Play; 
  • alegi opțiunea Înregistrare și completezi formularul online (nume, prenume, CNP, CIF și o adresa de e-mail validă);
  • accepți Termenii și condițiile serviciului;
  • după ce primești emailul de activare, iți activezi contul utilizând informațiile și instrucțiunile primite ;
  • te autentifici ușor, cu utilizator și parolă;

“Ne bucurăm să adăugăm serviciul Google Pay în ecosistemul de plăți al Alpha Bank Romania. Este încă un pas important pe care îl facem în procesul de digitalizare, accelerat și de contextul actual pe care îl traversăm. Serviciile de plăți mobile pe care le punem la dispoziție clienților noștri vin în întâmpinarea nevoilor acestora, de a face plăți rapide și sigure, dar și de a evita pe cat de mult posibil contactul fizic generat de plățile cash sau
non contactless.”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

“Împreună cu Alpha Bank ne bucurăm să oferim deținătorilor de carduri Visa un serviciu inovator de plăți mobile, care completează oferta existentă a băncii și creează noi modalități de plată pentru clienți. Scopul nostru la Visa este să ne asigurăm că orice dispozitiv echipat cu NFC este un mediu sigur pentru plăți și, de aceea, lucrăm în mod constant la dezvoltarea de produse și elemente de securitate, cum este tehnologia de tokenizare. În acest moment, peste 70% dintre cardurile Visa din România pot fi adăugate în Google Pay, oferind românilor o experiență de plată sigură și confortabilă.”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Despre Alpha Bank Romania
Alpha Bank Romania este o bancă universală, ce oferă o gamă largă de servicii și produse atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice, cât și pentru sectorul IMM și corporate, printr-o rețea de unități situate în București și alte orașe mari din țară. Alpha Bank Romania contribuie în mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acțiuni îndrăznețe, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o inițiativă care a condus la crearea pieței ipotecare locale. 

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)