Începând de săptămâna aceasta, aplicația Google Pay devine Portofel Google (Google Wallet) și va putea fi utilizată pentru noi instrumente digitale. Aplicația Portofel Google va fi disponibilă în România pentru Android și Wear OS și va permite salvarea și utilizarea, alături de cardurile de plată, a unor noi elemente: bilete digitale la evenimente, cărți de îmbarcare, carduri de loialitate și carduri cadou.

De asemenea, aplicația Portofel Google va oferi o integrare facilă cu alte aplicații și servicii Google. De exemplu, utilizatorul va primi automat opțiunea de adăugare a cărții de îmbarcare în Portofel Google, dacă după „check-in” alege să primească acest document în adresa de Gmail. Similar se va întâmpla cu biletele la evenimente achiziționate online, aplicația urmând să trimită alerte pentru reamintirea evenimentului programat.

Confidențialitatea și securitatea sunt părți integrante ale Portofel Google. Aplicația oferă setări detaliate, astfel încât utilizatorul să poată să-și personalizeze experiența. În cazul în care telefonul este pierdut sau furat, utilizatorul poate găsi, bloca sau șterge dispozitivul folosind funcționalitatea „Find My Device”.

Aplicația Portofel Google o va înlocui pe Google Pay în următoarele zile. Utilizatorii care au activată opțiunea de actualizări automate vor găsi Portofel Google în colecția lor de aplicații. Ceilalți vor trebui să facă update manual al aplicației din Play Store.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)