UniCredit România anunță că serviciul Google Pay este disponibil acum pentru clienții băncii persoane fizice, completând gama soluțiilor pentru plăți mobile pe care le oferă, se menționează într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Astfel, UniCredit devine una dintre primele bănci din România care pune la dispoziția clienților o plajă extinsă de soluții pentru plățile efectuate cu telefonul mobil.

Google Pay poate fi utilizat de către toți deținătorii de carduri UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing care folosesc dispozitive mobile Android compatibile, având funcția NFC activă, pentru a efectua plăți contactless rapide și sigure folosindu-și telefonul mobil, în România sau oriunde în lume unde este acceptat acest tip de plată.

De asemenea, Google Pay poate fi folosit și pentru plăți online și din aplicații – clienții UniCredit beneficiind, în acest fel, de o metodă de plată integrată ce poate fi utilizată pe toate canalele.

Clienții își pot înregistra în Google Pay cardurile emise de UniCredit, sub licență Mastercard sau Visa, din aplicația Mobile B@nking, folosind cea mai recentă versiune disponibilă, pentru a le utiliza apoi pentru plățile în magazine, online sau în aplicații. Atunci când folosesc Google Pay pentru plăți, utilizatorii vor continua să primească toate recompensele și/sau beneficiile oferite pentru cardurile de credit și debit UniCredit.

Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Divizia de Retail UniCredit Bank: “Prin lansarea Google Pay pentru deținătorii de carduri din România facem încă un pas în direcția pe care ne-am asumat-o, aceea de a fi o bancă digitală de top, și suntem bucuroși să le putem oferi clienților noștri o nouă soluție pentru a-și face cumpărăturile zilnice într-o manieră simplă, rapidă și sigură. Google Pay le permite clienților să plătească contactless la comercianți, precum și online sau în aplicații, fără a mai fi nevoie să poarte la ei cardul bancar fizic; acest tip de experiență de plată modernă și comodă este ceea ce ne propunem întotdeauna să oferim clienților noștri”.

Elena Ungureanu, Country Manager Visa: “Este doar o chestiune de timp până când plățile mobile vor fi adoptate pe scară largă, ținând cont de apetitul românilor pentru dispozitive mobile și de infrastructura modernă de plăți din țara noastră. Plățile mobile funcționează pe aceleași terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc cu cardul contactless de debit sau de credit, bucurându-se de mai multă mobilitate și securitate. Peste 7 din 10 carduri Visa în România pot fi folosite pentru a plăti cu Google Pay la orice terminal de plată dotat cu tehnologia NFC. Împreună cu UniCredit, ne bucurăm să putem oferi acest serviciu deținătorilor de carduri Visa, care își vor putea folosi de acum dispozitivele Android conectate pentru a plăti contactless, sigur și rapid.”

Cosmin Vladimirescu, Country Manager România și Croația, Mastercard: „Ne bucurăm că, alături de UniCredit Bank, le putem oferi clienților noștri un serviciu care le asigură o experiență de plată sigură, rapidă și modernă. Românii nu sunt doar familiarizați deja cu plățile mobile prin intermediul aplicațiilor, ci le utilizează tot mai frecvent. În perioada februarie-septembrie 2020, plățile cu cardul prin intermediul soluțiilor de mobile wallet au crescut cu 145%, în condițiile în care 85% din cardurile Mastercard și Maestro au la dispoziție din partea băncilor emitente un portofel electronic. Avansul privind digitalizarea plăților reprezintă o prioritate pentru noi și un element important pentru siguranța și securitatea pe termen lung a consumatorilor”.

Pentru a efectua plăți prin Google Pay, clienții UniCredit trebuie doar să dețină un dispozitiv mobil compatibil si un cont Google, precum și să își înregistreze cardul/cardurile în Google Pay, utilizând aplicația Mobile B@nking. Pentru achizițiile în magazine, Google Pay funcționează pe orice dispozitiv Android cu tehnologia NFC activă care rulează sistemul de operare Lollipop 5.0 sau o versiune superioară. De asemenea, clienții pot utiliza Google Pay pe orice dispozitiv Android compatibil pentru a face cumpărături în aplicații sau online.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)