Gothaer Asigurari Reasigurari ocupa in prezent locul 5 in topul asiguratorilor care practica asigurari agricole, detinand o cota de piata de peste 6% in H1 2013. Segmentul ramane unul de interes pentru asigurator, iar pentru consolidarea pozitiei pe piata de profil, Gothaer se focuseaza pe dezvoltarea serviciilor atasate asigurarilor agricole, printr-o abordare dedicata fermierilor.

In prima parte a anului 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari a asigurat peste 140.000 de hectare de culturi pe intreg teritoriul Romaniei, majoritatea politelor fiind incheiate pentru culturi traditionale, grau, rapita, porumb, floarea soarelui etc.

“Agricultura reprezinta una din principalele linii de crestere economica ale Romaniei si este unul din segmentele in care dorim sa ne consolidam pozitia. Gothaer detine o retea extinsa dedicata fermierilor, investind in dezvoltarea acestei linii de asigurari in companie si punand la dispozitia clientilor, personal specializat care sa raspunda nevoilor fiecarui asigurat. Dorim sa tratam fermierii diferentiat si sa cautam sa le oferim solutii si beneficii, printr-un plus de valoare acordat acoperirii integrate a nevoilor fiecarui fermier in parte. Propunem ca atare pachete complete pentru toate liniile de asigurare adresate fermierilor, precum si posibilitatea ca, intr-o perioada dificila financiar, sa isi optimizeze costurile, venind la pachet atat cu culturile de toamna cat si de primavara”, a declarat Lucian Marin, Director General Adjunct Gothaer.
Pentru anul financiar 2013, Gothaer estimeaza o crestere a volumului de prime brute subscrise de peste 6 milioane de lei, respectiv 9 milioane de lei pentru anul agricol 2013-2014. “Continuam sa ne dezvoltam afacerile cu un plan bine definit pentru a ajunge la un volum de prime consolidat si sustinut pe termen lung. Zona de asigurari agricole reprezinta una dintre liniile noastre principale de business si ne dorim sa ne dezvoltam cat mai mult pe acest segment. Focusul nostru ramane in continuare pe client si in jurul lui ne concentram atat strategia de crestere, cat si mentinerea si imbunatatirea permanenta a serviciilor acordate”, spune Anca Babaneata, CEO Gothaer.

Produsele oferite de Gothaer Asigurari Reasigurari pe linia agro, ofera solutii complete  pentru asigurarea culturilor agricole, asigurarea culturilor de legume, asigurarea rodului viilor, asigurarea pomilor, hameiului sau asigurarea padurilor. Suplimentar, in asigurare se pot cuprinde si culturi aflate in sere si solarii, rasaduri, plantatii tinere de pomi, plantatii de capsuni, arbusti fructiferi, pepiniere de vita de vie, fanete si pasuni naturale.

Riscurile acoperite cuprind grindina, incendiile provocate de descarcari electrice sau din orice cauza, efectele directe ale ploilor torentiale si furtunilor, alunecari de teren, inghet tarziu de primavara sau inghet timpuriu de toamna. Clientii pot avea acces la produsele Gothaer prin canale variate de distributie, respectiv sucursale proprii, brokeri si agenti, avand acoperire in majoritatea zonelor importante din tara.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)