Camera Deputaților a votat pe amendamente proiectul de modificare a OUG 50/2010 care prevede conversia creditelor din franci elvețieni în lei la cursul de la data semnării contractelor de împrumut.

Cea mai importantă modificare ce a survenit față de votul din Comisiile reunite de buget-finanțe și juridică de aseară este reprezentată de faptul că gradul de îndatorare de 50% prevăzut într-un amendament înaintat de Guvern a fost înlăturat.

Astfel, conversia se va aplica tuturor debitorilor indiferent de gradul de îndatorare. Un alt aspect important este faptul că limita de 250.000 de franci pentru valoarea creditelor ce pot fi convertite a rămas valabil, chiar dacă avocatul Gheorghe Piperea anunța aseară pe pagina personală de Facebook că în plen această limită va fi modificată prin înlocuirea monedei din franci elvețieni în euro.

Votul final pe lege va fi dat la ora 15.30. Vom reveni cu amănunte.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)