Programul de granturi Raiffeisen Comunitati, aflat la a noua editie, si-a desemnat castigatorii. 10 proiecte comunitare vor fi sprijinite de Raiffeisen Bank, in total, cu 500.000 lei.

Prima bibilioteca muzicala pentru nevazatori din România, o caravana cu un laborator de robotica in scoli, un program de pregatire profesionala si integrare pe piata muncii pentru mame tinere si adolescente sau un program de pregatire pentru profesori pe subiectul dezbatere se numara printre proiectele castigatoare. Fiecare dintre cele 10 proiecte educationale a obtinut cate un grant de 50.000 de lei.


Cele 10 proiecte câștigătoare:

 1. Colegiul National ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mures – ”Caravana EduRoboLab” (educație profesionala)
 2. Scoala Gimnaziala Mihai Viteazul din Craiova – ”Clubul anti-bullying” (educație civica)
 3. Asociația CIVICA din Iasi – “ABCivic la liceu” (educație civica)
 4. Fundatia Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj – ”TREND – Board Game” (educație civica)
 5. Asociatia Miscare de Tabara Yuppi din Cluj – ”Yuppi – prima experienta in Fundraising” (educatie financiara)
 6. Fundatia UBB Alma Mater Napocensis din Cluj – ”Universitatea Vârstei a III-a” (educatie civica)
 7. ARDOR – Asociația Româna de Dezbateri, Oratorie si Retorica din Bucuresti – ”Instructori de dezbateri 2.0” (educatie civica)
 8. Fundatia Cartea Calatoare din Focsani – Biblioteca muzicala braille (educatie profesionala)
 9. Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi – ”rISe to VOTE!” (educație civica)
 10. Asociația Dream Project din Bucuresti – ”Pe cont propriu”(educatie profesionala)

Cele 126 de proiecte inscrise in platforma „Raiffeisen Comunitati” au trecut printr-un proces de selectie in care peste 80 de voluntari (angajati ai Raiffeisen Bank) au evaluat si au notat fiecare proiect.

Primele 20 de proiecte au intrat in faza finala de selectie. Un juriu format din Stefania Pop (Junior Achievement România), Iulian Rizea (Romanian Business Leaders), Roxana Dumbrava (Asociatia pentru Relatii Comunitare) si Mugurel Margarit (Fundatia Regala Margareta a Romaniei) s-au intalnit cu echipele celor 20 de proiecte finaliste, din care au selectat 10 castigatoare.

„Raiffeisen Comunitati” este un concurs anual de granturi pentru organizatii neguvernamentale si institutii de invatamant, prin care Raiffeisen Bank finanteaza proiecte de impact pentru comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea. Raiffeisen Bank sprijina proiecte din domeniul educatiei financiare, profesionale, antreprenoriale sau educatie civica.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

 • (not be published)