Mii de persoane fizice si juridice din Grecia si-au deschis noi conturi in bancile din Cipru, Bulgaria, Romania, Marea Britanie si Germania pentru a-si derula tranzactiile fara restrictii asupra retragerilor de numerar impuse creditorilor locali, se arata intr-un articol aparut in publicatia germana ‘Der Spiegel’, potrivit Agerpres.

Conform ‘Der Spiegel’, aproximativ 60.000 de greci si-au deschis recent conturi in Bulgaria. In fiecare saptamana sunt transferati in Bulgaria pana la 14.000 de euro, in ciuda restrictiilor din Grecia.

Bancile grecesti s au redeschis dar restrictiile asupra miscarilor de capital se pastreaza. Limita maxima a fondurilor ce pot fi retrase de la bancomat este fixata la 420 de euro pe saptamana, in loc de 60 de euro pe zi pana in prezent, pentru a evita formarea de cozi la ATM-uri.

Autoritatile elene au atenuat unele restrictii asupra miscarilor de capital, permitand oamenilor de afaceri sa faca plati peste hotare, si au relaxat reglementarile privind suma de bani pe care grecii o pot detine in timpul calatoriilor in afara tarii. Acum grecii pot calatori in strainatate avand asupra lor 2.000 de euro (2.193 de dolari), fata de 1.000 de euro, conform precedentelor restrictii. De asemenea, companiile pot retrage din banci pana la 50.000 de euro pe zi, a anuntat Ministerul de Finante de la Atena.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)