Aproape 120.000 de detinatorii de locuinte cumparate prin credite din Grecia care nu pot sa isi plateasca ratele sunt in pericol sa fie executati silit de la 1 ianuarie 2015, in conditiile in care la sfarsitul lunii decembrie expira o lege care ii protejeaza, potrivit Mediafax.

Ministerul Dezvoltarii si Competitivitatii a promis ca ii va proteja pe cei care si-au achizitionat locuintele cu imprumuturi bancare, dar evolutiile politice din ultima perioadaau readus subiectul in centrul atentiei, iar finantatorii Greciei nu vor sa dea inapoi in aceasta problema.

Cele mai mari patru banci din Grecia sustin ca nu vor trece la executarea silita a proprietatilor folosite ca resedinte principale de catre imprumutati. Cu toate acestea, bancile ar putea confisca locuintele in valoare de peste 300.000 de euro sau cele cu suprafete foarte mari.

Guvernul insista ca nu vor fi confiscate proprietatile folosite ca locuinte principale, intrucat, potrivit legislatiei in vigoare, bancile trebuie sa colaboreze cu datornicii si sa ajunga la intelegeri in functie de veniturile si cheltuielile de trai ale acestora. Noile acorduri vor include o perioada mai lunga de rambursare si, in consecinta, rate mai mici.

Grecia, un butoi cu pulbere. Rusia si Grecia, in criza. Analistii sunt cu ochii pe cele doua tari

Sunt aproape cinci ani de la izbucnirea crizei monendei euro. Totul a pornit atunci din Grecia. Si se pare ca “butoiul cu pulbere” vine in aceste momente tot din Grecia.

Grecii isi aleg presedintele.

Deputatii greci voteaza astazi in cadrul primului tur de scrutin prezidential de care depinde soarta Guvernului si a politicii de austeritate desfasurate din 2010. Scrutinul este privit cu emoție, pentru ca vor avea loc alegeri anticipate in cazul in care Parlamentul esueaza in desemnarea sefului statului.

Analistii anunta ca nu se va reusi sa se impuna un candidat pentru postul onorific de presedinte, nici miercuri nici in alta zi. Nu exista nicio sansa de a se intruni cele 200 de voturi necesare in primul tur, ca de altfel in al doilea si al treilea, prevazute pentru 23 si 29 decembrie.

Daca nu se va reusi alegerea presedintelui, vor fi organizate alegeri legislative anticipate pana in februarie. Partidul radical de stanga Syriza, care se opune politicii de austeritate a Guvernului din 2010, este considerat favorit.

Bursele grecesti, panicate!
Bursa din Atena a cedat peste 20 la suta in patru sedinte si nu a recuperat de atunci, incheind cu o scadere de 0,26 la suta marti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)