Grupul Agricover a deschis marti, 8 octombrie, la Slobozia, prima filiala regionala a diviziei sale de finantare, Agricover Credit, cu scopul de a fi mai aproape de fermieri si de a le oferi mai rapid sprijinul financiar de care au nevoie in activitatea lor.

Alegerea Sloboziei ca prim pas al unui plan de dezvoltare regionala nu este intamplatoare, aceasta fiind una din cele mai importante zone agricole ale Romaniei, locul unde fermierii fac agricultura cu dedicatie si profesionalism. Deschiderea primei filiale regionale a Agricover Credit confirma angajamentul ferm al Grupului in finantarea clientilor performanti, care genereaza o agricultura moderna, profitabila.

“Am ales Slobozia pentru a fi mai aproape de fermieri, pentru a le putea oferi mai rapid solutii de finantare. Colaboram cu multi dintre fermierii din zona, pe care i-am sprijinit pana acum si o vom face in continuare. Agricover Credit nu poate lipsi din inima agriculturii romanesti, performanta si succesul fermierilor ne-au adus aici”, a declarat  Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit.

Lansarea filialei de la Slobozia este parte a unui proces si rezultatul unui model de business centrat pe fermier si pe nevoile acestuia. Echipa Agricover Credit va ramane la fel de mobila pe teren, iar datorita prezentei la Slobozia aceasta va fi mai eficienta in analizarea dosarelor si acordarea creditelor pentru toata regiunea, inclusiv Giurgiu si Calarasi.

“Filiala de la Slobozia va fi un hub operational pentru toata regiunea, unde dosarele de creditare vor putea fi procesate rapid iar fermieriii vor gasi toate solutiile pentru afacerile lor, deoarece aici vor fi prezente si celelalte divizii ale Grupului – Broker de Asigurari, Distributie, Cereale si asa mai departe”, a precizat Robert Rekkers.

Prezenti la eveniment, primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, si prefectul judetului Ialomita, Petre Gigi, au salutat initiativa Grupului Agricover de sustinere a fermierilor si au aratat ca agricultura este principalul motor de crestere economica a regiunii.

Agricover Credit este una dintre liniile de business ale Grupului Agricover cu cea mai mare crestere in ultimii ani. In primul semestru din 2013, profitul operational al Agricover Credit a fost de  8.600.000 de lei, cu 47% mai mare decat la 30 iunie 2012. Valoarea creditelor acordate in primul semestru al anului 2013 a fost de  253.239.000 lei, cu 87% mai mare fata de 30 iunie 2012 iar Grupul prognozeaza o crestere a plasamentelor cu cel putin 40% anul acesta.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)