Grupul financiar olandez ING, prezent si in Romania, a inregistrat in trimestrul al doilea un profit net de 1,17 miliarde euro, limitat printre altele de reducerea expunerii pe Spania in contextul crizei datoriilor de stat din zona euro. “ING a inregistrat rezultate solide in trimestrul al doilea. In aceste vremuri incerte, stabilitatea financiara a companiei noastre este prioritatea numarul unu: capitalul, lichiditatea si finantarea s-au imbunatatit”, a declarat intr-un comunicat al ING directorul general al grupului Jann Homme.

ING a raportat pentru perioada corespunzatoare a anului trecut un profit net de 1,51 miliarde euro.

“Pe masura ce criza din zona euro s-a deteriorat, ne-am accelerat eforturile de a reduce riscul din portofoliul de investitii si am coborat expunerea pe Spania”, a mai spus Hommen.

In contextul necesitatii reducerii riscului pe pietele europene, afectate de criza datoriilor de stat, ING si-a redus activele din Spania cu 6,2 miliarde euro in perioada martie-iulie, la 34,9 miliarde euro. Vanzarea in pierdere a unor active din Spania a generat minusuri de 156 milioane euro in trimestrul al doilea, respectiv 78 milioane euro in luna iulie, noteaza Bloomberg.

Pe de alta parte, grupul a inregistrat un castig de 305 milioane euro dupa revizuirea programului de pensii pentru 27.000 de angajati din Olanda.

Grupul a restituit statului olandez 7 miliarde euro din sprijinul financiar obtinut in contextul crizei financiare mondiale din 2008, la care s-au adaugat dobanzi si comisioane de 2 miliarde euro. Hommen a reiterat miercuri ca ING va plati in acest an o noua transa catre guvernul olandez.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)