Grupul Veneto Banca a luat act de rezultatele anuntate de BCE si comunica faptul ca – datorita masurilor de consolidare a capitalului deja realizate in primele 9 luni ale anului 2014, recunoscute de catre autoritatile mai sus numite – a inregistrat urmatoarele rezultate in cadrul testelor de stres, ce constituie parte integranta din Asset Quality Review (AQR) a Comprehensive Assessment:

– in scenariul de „baza”: indicatorul CET1 rezultat in urma Comprehensive Assessment este de 8,6% fata de pragul minim prevazut de 8%;
– in scenariul „advers”: indicatorul CET1 rezultat in urma Comprehensive Assessment este de 5,6% fata de pragul minim prevazut de 5,5%.

Astfel, Grupul Veneto Banca nu va trebui sa intreprinda nicio actiune de consolidare patrimoniala conform Comprehensive Assessment.

Presedintele Veneto Banca, Francesco Favotto, a declarat: „Rezultatele publicate astazi de catre autoritatile europene si nationale demonstreaza faptul ca institutia noastra este una solida si proactiva, fiind in continuare o institutie importanta si in Europa, asa cum a fost dintotdeauna in Italia. Cu aceasta ocazie, doresc sa le multumesc inca o data celor peste 88.000 de actionari care, prin increderea lor constanta, ne-au permis sa trecem cu bine si peste aceasta proba importanta”.

Directorul General, Vincenzo Consoli, a subliniat cu satisfactie: „Imi indrept astazi gandul catre toti colegii nostri care, prin implicarea lor de zi cu zi, i-au permis bancii sa atinga acest rezultat pozitiv, care aduce un suflu nou in procesul de crestere al institutiei si sustinerea teritoriilor in care opereaza, a populatiei si intreprinderilor. Ma alatur Presedintelui spre a le multumi actionarilor nostri pentru sustinerea lor dintotdeauna, care s-a mentinut in toti acesti ani”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)