Un miting al clientilor bancari cu credite in franci elvetieni (CHF) se va desfasura duminica, 14 iunie, intre orele 15:30 si 18:30, la Piata Victoriei din Bucuresti, anunta liderii Grupului Clientilor cu Credite in CHF pe pagina de Facebook. Motivatia mitingului o descifram din cererea adresata primariei capitalei: „scopul intrunirii este protestul fata de cresterea cursului de schimb a francului elvetian, atitudinea pasiva manifestata de clasa politica, banci si institutii publice cu atributii in domeniul financiar-bancar”.

Evenimentul este incert. Liderii isi doresc un protest demn de luat in seama, insa clientii nu se pot mobiliza in numar mare  pentru a-si sustine demersurile

“Avem in vedere organizarea unui miting, in Bucuresti, in 14.06.2015. Aceasta actiune se va intampla NUMAI daca participarea voastra va fi MASIVA. Aveti exemplul – Croatia, o tara cu 4,2 mil. de locuitori si 100.000 de imprumutati in CHF, au iesit in strada 10.000 de oameni. Noi suntem mult mai multi. Avem aceleasi probleme si un tel comun. Ganditi-va foarte serios la importanta acestei actiuni si cati sustinatori puteti sa mai aduceti”, scrie Catalin Voivozeanu, unul dintre liderii grupului pe pagina dedicata grupului.

Rezervele initiatorilor decurg din faptul ca, in aprilie, a fost anuntata organizarea unui alt miting si a unor proteste prin sabotarea bancilor dar mitingul nu a mai avut loc, participarea fiind foarte retransa.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)