Guvernul susține legea dării în plată doar dacă ea are un caracter social și se adresează, într-adevăr, românilor care nu-și mai pot plăti ratele la creditele ipotecare, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

”Guvernul susține ca legea dării în plată să-și păstreze și chiar să-și consolideze caracterul social. Este un punct la care Guvernul ține foarte mult, acest caracter social poate fi un răspuns pentru multe dintre provocările la care legea nu răspunde în acest moment”, a explicat Dan Suciu.

Purtătotul de cuvânt al Guvernului susține însă că Ministerul Finanțelor și cel al Justiției au formulat unele amendamente.

”Ministerul Justiției sublinia, de exemplu, că nu se cunosc beneficiarii acestei legi, nu se face o distincție netă între cei care nu pot și cei care nu vor să plătească. De asemenea, Ministerul de Finanțe susține o serie întreagă de amendamente concrete fie că vorbim de grad de îndatorare, de limită de creditare ș.a.m.d.

De asemenea, extinderea programului și la creditele prin programul Prima Casă nu ar fi benefică din perspectiva socială și acest lucru este foarte simplu de motivat. Cei care au accesat programul Prima Casă nu par a fi, din interpretarea pe care o găsim noi, grevați de probleme sociale.”, a declarat Dan Suciu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)