Ministerul de Finanțe a lansat o emisiune de certificate de trezorerie pe șase luni și s-a împrumutat cu 370.8 milioane RON – peste volumul programat de 300 milioane RON – la un cost mediu anual de 3.02%, în creștere cu nouă puncte bază față de nivelul de la licitația din iunie.

Statul nu mai are bani, iar costurile pentru finanțătile României vor deveni tot mai mari. Cauza? Deteriorarea indicatorilor macroeconomici și lipsa de incredere

Totodată, Ministerul de Finanțe a lansat două emisiuni de titluri în euro pe piețele externe, cu scadența 2029 (volum de 1.15 miliarde EUR) și 2039 (volum de 600 milioane EUR) la spread-uri de 195 puncte bază, respectiv 270 puncte bază față de nivelul de referință (mid-swap) conform Bloomberg.

Toate țările apelează la împumuri. Contează ce decizi să faci cu banii

Analiștii susțin că banii vor finanța deficitele. Împrumuturile sunt necesare şi pentru că România nu a atras suficiente fonduri europene, în special pentru investiţii, mai cred economiștii.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)