Mugur Isărescu a fost invitat joi, alături de toţi membrii Consiliului de Administraţie BNR, în comisia Economică şi de Industrii de la Senat. Potrivit site-ului Comisiei Economice şi de Industrii, întâlnirea cu membrii Consiliului de Administraţie ai B.N.R. este programată pentru joi, de la ora 11.00.

Tema audierii este ”Evoluţia inflaţiei şi implicaţiile pentru economia României”.

Guvernatorul BNR a acceptat invitația transmisă de președintele Comisiei, Florin Cîțu. Este de așteptat ca întâlnirea să genereze o dezbatere despre evoluța inflației, implicații, dar mai ales despre temele actuale, precum sunt proiectele aflate acum în dezbarea Parlamentului ce vor genera un impact important asupra sectorului bancar și unul semnificativ asupra IFN-urilor.

Potrivit BNR, în această săptămână va exista și un punct de vedere privind proiectul de plafonare a dobânzilor ce va fi trimis Parlamentului României.

Rata anuală a inflaţiei a accelerat în februarie la 4,7%, după ce în ianuarie a fost de 4,3%, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rate anuale de inflaţie mai mari de 4% nu au mai fost consemnate din 2013.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)