Guvernatorul Mugur Isărescu, a invitat băncile comerciale din România să fie mai active în Republica Moldova.

”Invit băncile comerciale din România să-şi mărească prezenţa şi activitatea în sistemul bancar din Republica Moldova. Întărirea supravegherii bancare este de natură să readucă încrederea investitorilor în sistemul bancar moldovenesc şi în economie in general”, a declarat guvernatorul.

Indemnul vine in condiţiile în care a fost finalizat un proiect de twinning, implementat timp de doi ani de BNR şi Banca Olandei, finanţat de Uniunea Europeană (UE) cu 1,2 miliarde euro, proiect destinat consolidării capacităţii Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) în domeniul reglementării şi supravegherii şi alinierii la standardele UE.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)