Publicatia online www.BankingNews.ro realizează un colaj de opinii ale celor mai importante personalități din industria bancară din România despre campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, am dorit să aflăm de la cât mai mulți bancheri din top management-ul băncilor locale care este opțiunea personală în ceea ce privește vaccinul și părerea proprie despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

”Campania de imunizare reprezintă cu siguranță șansa de a reveni la normalitate. La nivel economic și social, este singura opțiune de redresare. 2020 a fost un an care a venit cu o lecție foarte dură. Ne-a învățat, printre altele, cât suntem de conectați unii cu alții și cât de dificil este să menținem o distanță atunci când se impune. Ne-am putut demonstra nouă înșine că suntem capabili să performăm în orice context, dar probabil avem mai multe doruri ca nicicând de prieteni sau rude, de călătorii, de întâlniri”, a menționat, pentru BankingNews, Gyula Fatér, CEO, OTP Bank România.

”Dacă ne vrem viața înapoi, atunci va trebui să avem încredere în abordarea științifică, în recomandările experților și să ne vaccinăm nu doar pentru noi, dar și pentru cei dragi nouă. Așa cum acest virus este contagios în rândul oamenilor, eradicarea lui ține de cât de “contagioși” vom fi noi cu el prin vaccinare și stoparea răspândirii virusului. Suntem în siguranță atât timp cât punem preț pe siguranța celor din jurul nostru. Nu este loc de egoism aici. Eu voi alege imunizarea. Este primul pas spre a ne simți mai liberi de anxietăți și a privi spre viitor cu mai mult curaj, de a reveni la normal”, a explicat bancherul.

”Din perspectivă financiară, revenirea activității și creșterea încrederii în economie vor fi semnalate prin creșterea creditării pentru investiții și capital de lucru, un volum redus de credite neperformante sau un număr mic de clienți care apelează la moratoriul de amânare a ratelor. Totodată, efectele unei campanii de vaccinare de succes le vom vedea, în primul rând, în scăderea numărului de infectări și a reducerii presiunii pe sistemul medical”, a mai precizat Gyula Fatér.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)