Programul Prima Casă, în ciuda criticilor ce i-au fost aduse, este unul din puținele programe predictibile de pe piață a spus astăzi Horia Braun, economist șef al BCR, în cadrul seminarului „Întâlnire cu presa economică”, organizat astăzi de Finmedia.

„Am văzut o mulțime de săgeți aruncate înspre acest program, dar este singurul care funcționează. Eu cred că acest program a avut și efecte benefice, prin reducerea marjelor creditelor ipotecare”, a spus Braun.

De asemenea, au existat critici privind riscul de supraîndatorare implicat de program, din cauza avansului de minimum 5%. „Dar, odată ce avansul crește, cei care nu vor avea bani pentru aport propriu vor împrumuta suma pentru avans, deci riscul persistă”, a explicat economistul șef al BCR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)