Horia Ciorcila a fost reconfirmat in pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, dupa ce actionarii i-au reales, marti, pe cinci dintre membrii CA si au votat numirea a doi noi membri, odata cu aprobarea capitalizarii profitului din 2013 si a bugetului pe acest an, anunta Mediafax.

Actionarii au aprobat un nou mandat in CA pentru Horia Ciorcila, ales ulterior presedinte CA, Roberto Marco Marzanati – vicepresedinte, Radu Palagheanu – membru, Costel Ceocea – membru si Vasile Puscas – membru si au numit doi noi membri – Thomas Grasse (Bankakademie Frankfurt – Business School of Finance and Management – Bachelor in Banking) si Ivo Gueroguiev (master of science in International Business – University of National and World Economy, MBA – University of Alberta).

A mai candidat pentru o pozitie de membru si Carmen Retegan, care a facut parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) din 2010 pana in prezent. La AGA de marti, actionarii bancii au aprobat majorarea capitalului social cu 352,7 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul inregistrat pentru 2013, precum si un nou program de rascumparare de actiuni, vizand 0,77% din titluri.

Banca a inregistrat anul trecut un profit net de 374,9 milioane de lei. Capitalul social al bancii va creste de la 2,206 miliarde lei la 2,55 miliarde lei. Institutia de credit a optat si in anii trecuti pentru capitalizarea unei parti din profitul inregistrat in exercitiul financiar anterior, iar in ultimii trei ani a derulat si programe de rascumparare de actiuni, vizand pachete de sub 1% din titluri.

Pentru programul de rascumparare propus pentru acest an, conducerea bancii a stabilit un pret maxim de 2,5 lei/titlu, care se plaseaza cu 43% peste pretul de la inchiderea sedintei de luni, de 1,74 lei/actiune. Titlurile TLV au fost suspendate marti de la tranzacationare. Capitalizarea bancii se ridica la 3,84 miliarde lei (aproape 870 de milioane euro).

Actionarii au mai aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care presupune cresterea activelor cu 7,1%, la 34,348 miliarde lei, si un profit brut de 512 milioane lei, cu aproape 16% peste castigul inregistrat anul trecut, datorita unor venituri operationale mai mari si a unei dinamici mai lente a cheltuielilor operationale.

Banca a incheiat anul trecut cu active de 32,066 miliarde lei, in crestere cu 8%, si un profit brut de 443,1 milioane lei, cu 30% peste castigul din anul 2012. Banca Transilvania si-a propus sa se mentina pe pozitia a treia in sistemul bancar, dupa BCR si BRD. La finele anului trecut, banca avea o cota de piata de aproape 9%.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)