Andreas Treichl, CEO al Erste Group, actionarul principal al celei mai mari banci din Romania – BCR, considera ca piata autohtona ar putea deveni atractiva pentru marile institutii de credit datorita potentialului de dezvoltare, dand exemple in acest sens bancile HSBC si Santander.

“Piata romaneasca are potentialul ca odata ce cresterea se reinstaleaza sa atraga atentia unor jucatori foarte mari, specializati pe retail, cum sunt HSBC sau Santander. Pana atunci, noi cei care suntem angajati sa ramanem pe piata trebuie sa continuam constructia unor banci din ce in ce mai bune, cu servicii din ce in ce mai bune, iar pentru Erste digitalizarea bankingului constituie o prioritate”, a precizat Andreas Treichl, citat de Ziarul Financiar.

De asemenea, referindu-se la componenta sistemului bancar din tara noastra, seful Erste spune ca vom vedea mai multe banci parasind piata, dar ca exista si posibilitatea venirii unor nume mari.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)