Polonezii de la Ideea Bank aduc o abordare noua fenomenului de “mobile banking”, odata cu lansarea unei flote de automobile echipate cu ATM-uri, care pot fi solicitate printr-o aplicatie de smartphone, fara costuri. Banca a echipat patru masini electrice BMW i3 cu ATM-uri de depozitare numerar built-in, care pot fi solicitate de IMM-uri /antreprenori, utilizand aplicatia de smartfone Ideea Collection Money Bank.

Proiectul a fost realizat in parteneriat cu iTaxi, care a realizat aplicatia de rezervare disponibila pentru Android si iOS.

Idea Bank a lansat la inceputul lunii aprilie primul ATM mobil

“Misiunea Idea Bank este de a crea solutii care fac viata mai usoara pentru antreprenorii polonezi, permitandu-le sa se concentreze pe esenta afacerii lor”, spun oficialii bancii.

Antreprenorii care au un cont deschis la Idea Bank pot opta pentru acest serviciu si in plus au posibilitatea unei rezervari in avans introducand timpul dorit si locul de “livrare” al masini mobile dotata cu ATM. Mai mult, aplicatia iti ofera posibilitatea de a vizualia pozitia reala a autovehiculului pe harta.

Potrivit bancii, cercetarile efectuate de Idea Bank au aratat ca unul din trei proprietarii de afaceri folosesc doar tranzactiile cu numerar si diferite metode de plata. Studiul arata ca 80% dintre antreprenori livreaza banii cash. Aproape 40% dintre ei o fac seara, pe intuneric, dupa inchiderea programului de lucru.

“Antreprenorii care livreaza personal veniturile lor la banca pierd timp si bani. Serviciul nostru are ca scop eliberearea acestor sarcini zilnice de pe umerii clientilor nostri”, spune Dominik Fajbusiewicz, membru al consiliului Idea Bank.

Primul automobil a fost deja lansat pe strazile din Varsovia, capitala Poloniei, acolo unde activeaza cu succes banca. Servicul va permite clientilor Ideea Bank nu numai sa depuna, dar sa si retraga bani.

“In functie de popularitatea pe care o vom inregistra, serviciul va fi extins si in alte orase din tara”, spune Fajbusiewicz.

Ce mesaj afiseaza banca clientilor opteaza pentru aceste servicii:

* Mobilul Wpłatomat poate fi comandat gratuit folosind aplicatia de pe smartphone
* Intr-un mod convenabil si sigur poti depune bani in contul tau (sau retrage)
* Mobile Wpłatomat vine la adresa indicata ca taxi
*Aveti posibilitatea de a rezerva masina depozit mobil pentru o anumita ora
* Puteti observa locatia curenta pe harta

De ce recomanda banca acest serviciu:
* Ai masuri de siguranta, fara taxe sau comisioane
* Salvati timp
* Solutie disponibila atat pentru companii cat si persoane fizice
* Rezervare rapida; comanda usoara si sigura prin aplicatia pe iOS si Android

Astazi, Idea Bank se lanseaza oficial si in Romania.

 

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)