Idea::Bank intră la tranzacționare pe Bursă cu o emisiune de obligațiuni corporative subordonate emise de către banca, cu simbolul IDB24E, în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB.

Emisiunea cuprinde 5.000 obligațiuni, subordonate, negarantate, neconvertibile, denominate in Euro, cu o valoare nominală de 1.000 Euro, cu scadență în decembrie 2024, în valoare totală de 5 milioane Euro. Obligațiunile au o dobândă fixă, de 8,5% p.a., plătibilă semestrial.
Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners în calitate de Consultant Autorizat.

“Prima noastră emisiune de obligațiuni listate la Bursa de Valori București va contribui la implementarea strategiei de dezvoltare organică a băncii și, implicit, a creșterii cotei noastre de piață. Astfel, am diversificat sursele de finanțare necesare consolidării bazei de capital, prin care urmărim o creștere a activității de creditare. Digitalizarea și îmbunătățirea continuă a produselor și serviciilor oferite de Idea::Bank sunt obiectivele noastre strategice.”- Mioara Popescu, Președinte Executiv Idea::Bank

”Listarea obligațiunilor Idea::Bank pe ATS reprezintă o premieră pentru BVB prin faptul că este prima astfel de emisiune denominată în Euro pe acest segment de piață și, totodată, Idea::Bank este prima instituție de credit care listează obligațiuni pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București. De asemenea, această emisiune de obligațiuni are cea mai mare maturitate și cea mai mare valoare dintre toate emisiunile de obligațiuni listate pe ATS-ul BVB. Operațiunea derulată de Idea::Bank, dar și celelalte emisiuni de obligațiuni listate pe Piața Reglementată și pe Sistemul Alternativ demonstrează că piața de capital este mecanismul adecvat pentru diversificarea surselor de finanțare ale companiilor, indiferent de mărimea și activitatea lor, atât timp cât aplică o serie de standarde specifice pieței de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

“ În 2017, BT Capital Partners a intermediat prima emisiune de obligațiuni decontată în Euro pe piața de capital din România, iar azi ne bucurăm că partenerii noștri, Idea::Bank România au avut încrederea și curajul de a fi primul emitent de obligațiuni subordonate emise în Euro pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare. “ – Daniela Secară , Director General Adjunct, BT Capital Partners

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)