Deteriorarea calitatii portofoliilor de credite acordate de IFN-urilor determina BNR sa modifice legea ce permite functionarea acestora. Banca Nationala pregateste o modificare a regulamentului de functionare a institutiilor financiare nebancare (IFN) prin care impune conditii mai stricte privind incadrarea in diferite categorii de performanta a creditelor restructurate ca urmare a dificultatilor financiare ale debitorilor, potrivit ZF.ro

IFN-urile aveau la sfarsitul lunii ianuarie credite cu intarzieri la plata de peste 1,9 miliarde de lei (circa 440 mil. euro), in crestere cu 50% fata de luna decembrie 2009, momentul in care BNR a inceput sa publice aceste date. Aproape 90% din acestea erau incadrate in categoria “pierdere”.
Deteriorarea calitatii portofoliilor de credite acordate de IFN-uri s-a suprapus in ultimii doi ani peste diminuarea soldului finantarilor acordate. Astfel, creditele acordate de IFN-urile inscrise in registrul special al BNR s-au restrans cu 14% in ultimii doi ani si au ajuns la circa 29 miliarde de lei.

 

Integral pe zf.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)