Actionarii majoritari de la Banca Comerciala Carpatica si omul de afaceri Ilie Carabulea, au anuntat decizia de a vinde participatiile, iar ceilalti actionari vor aproba fie fuziunea cu Nextebank, fie majorarea capitalului institutiei de credit.

Daca pachetul majoritar de actiuni va fi cedat proprietarului Nextebank, atunci urmeaza fuziunea cu aceasta, iar in cazul vanzarii catre un alt cumparator va fi operata majorarea de capital.Ilie Carabulea si partile afiliate detin 57,1% din actiunile bancii.

“Ne mentinem angajamentul de a incheia o tranzactie de vanzare a unui pachet majoritar de actiuni conform unui scenariu accelerat pentru a asigura bancii platforma necesara pentru a spori baza de capital in vederea dezvoltarii viitoare”, a declarat Oprea Carabulea, fiul lui Ilie Carabulea si reprezentantul actionarului majoritar.

Nextebank a inaintat in luna noiembrie o oferta ferma revizuita pentru fuziunea prin absorbtie cu Banca Comerciala Carpatica (BCC). Actionarii BCC se vor reuni pe 19 decembrie pentru a discuta oferta primita.

Nextebank este detinuta de Emerging Europe Accession Fund, fond de investitii administrat de Horia Manda prin Axxess Capital.

Mai multe surse, citate de Mediafax, declarau la sfarsitul lunii august, ca fondul de investitii JC Flowers, infiintat de un fost partener si executiv la Goldman Sachs, concureaza cu AnaCap si Axxess Capital pentru a intra in actionariatul Bancii Comerciale Carpatica, al carei management opteaza pentru o fuziune cu alta institutie bancara. Totodata, acestea au afirmat ca in camera de date ar fi cerut acces si investitori din Israel, iar o banca din Romania ar fi interesata sa inceapa discutiile cu managementul si actionarii Bancii Carpatica.

BCC mentioneaza, intr-un comunicat transmis joi, ca in lunile octombrie si noiembrie a decis sa majoreze provizioanele IFRS cu 177,76 milioane de lei pentru a le alinia la nivelul ajustarilor prudentiale de valoare, iar fondurile proprii au scazut de la 226,6 milioane de lei in septembrie la 188,3 milioane de lei in luna noiembrie.

La finele lunii noiembrie banca a inregistrat un profit operational de 39 milioane de lei, cu 1,2 milioane de lei sub valoarea bugetata pentru intregul an.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)