Ilinka Kajgana, în prezent la conducerea departamentului de Management Strategic al Riscului din cadrul Erste Bank Austria, va prelua poziția de Chief Risk Officer al Băncii Comerciale Române, de la 1 ianuarie 2020.

Aceasta îl va înlocui pe Michael Beitz, care se retrage din activitatea profesională, după mai mult de 30 de ani alături de Erste Group.

“Suntem încântați să îi urăm bun venit Ilinkăi Kajgana, un manager cu viziune strategică și un istoric relevant în gestionarea managementului riscului în cadrul Erste Group. Sunt convins că profesionalismul său, precum și experiența solidă vor avea o contribuție semnificativă în dezvoltarea și consolidarea băncii”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

“Suntem recunoscători, totodată, lui Michael Beitz pentru cum am lucrat împreună în timpul procesului de transformare și dezvoltare a BCR. Michael și-a valorificat toată experiența în beneficiul bilanțului solid și a poziției financiare puternice a BCR de astăzi. Vom aprecia mereu modul deosebit în care s-a dedicat față de BCR”, a completat Sergiu Manea.

Cu o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și cunoștințe solide în domeniul managementului riscului, Ilinka Kajgana conduce departamentul de Management Strategic al Riscului din cadrul Erste Bank Austria din ianuarie 2017, deținând anterior mai multe funcții de conducere în cadrul Erste Group. Născută în Croația, Ilinka Kajgana deține un doctorat în fizică la Universitatea de Tehnologie din Viena și și-a început cariera la Spitalul General din Viena, unde a efectuat cercetări și a documentat domeniul chirurgiei cardio-toracice.

Numirea Ilinkăi Kajgana în Comitetul Executiv al BCR face obiectul aprobării autorităților de supraveghere abilitate.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)