Volksbank Romania va investi 20 de milioane de euro in rebranding si renovarea retelei de sucursale pana la finele anului, inclusiv pentru deschiderea a 9 sucursale noi, dupa ce a inchis in ultimii trei ani 50 de sucursale, a anuntat vicepresedintele bancii, Lucian Cojocaru, citat de Mediafax.

“Avem in plan extinderea retelei. Pana la sfarsitul lui 2013, vom deschide 9 sucursale noi, in orase mari, cu peste 50.000 de locuitori. Aceasta este cea de-a treia etapa a planului nostru de optimizare a retelei. intr-o prima faza, care a demarat in 2010, ne-am orientat catre reorganizare. Acest proces a presupus inclusiv inchiderea sucursalelor care nu erau performante”, a spus Cojocaru la un seminar.
Numarul de unitati a scazut din 2010 si pana in a doua parte a anului trecut cu 50 de sucursale, reteaua fiind redusa de la 181 la 131.

“Ce-a de-a doua etapa a fost renovarea si modernizarea sucursalelor existente. Iar cea de-a treia etapa, in mod natural, este extinderea retelei pentru a valorifica potentialul pietei”, a continuat Cojocaru. Numarul de angajati din reteaua bancii a scazut de la 803 in 2010, la 533 in 2013.

Incepand de anul trecut, banca a modernizat 37 de sucursale, iar pana la sfarsitul anului are in plan renovarea a inca 94 de unitati. Acestora li se vor adauga inca 9 unitati noi.

Planul total de investitii se ridica la 20 de milioane de euro, din care 9,7 milioane euro reprezinta sumele investite efectiv in spatiile comerciale, la care se adauga 5 milioane euro in securitate si 5 milioane euro pentru marketing. Din aceasta suma au fost deja angajate anul trecut circa 3,5 milioane euro.

In linie cu orientarea din piata, banca si-a propus sa promoveze preponderent finantarile in lei, desi pentru creditele ipotecare si de investitii pe termen lung oferta va fi in continuare pe euro.

“Nu am avut o strategie agresiva. Am dorit sa venim cu produse foarte simple, transparente. Suntem prezenti, strategia noastra de repozitionare a inceput de la finele lui 2010 – inceputul 2011. Am venit permanent cu o oferta adaptata si pe parte a de creditare si pe resurse”, a adaugat Bogdan Neacsu, coordonator sistem control intern la Volksbank Romania.

La finele anului trecut, banca avea un raport credite depozite de 360%, dar o solvabilitate de 15,6%, peste media pietei, de 14,64%.
Volumul total al creditelor neperformante ale Volksbank Romania a fost de 657 milioane de euro la sfarsitul lui 2011, si a ramas stabil pe parcursul anului trecut(657 milioane euro).

Volksbank trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform planului de restructurare aprobat de CE, care prevede si renuntarea la alte active.

Presedintele Volksbank Romania, Benoit Catel, a afirmat ca banca va reveni pe profit operational intr-un termen de 12-24 de luni.
In luna octombrie a anului trecut, controlul Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.

Grupul Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta au cate 24,5%. Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000 si detine active de circa 4 miliarde de euro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)