Statul, in al noualea ceas, incepe, anemic, sa-i ajute pe cei ce “misca” economia acestei tari: IMM-urile. Intreprinderile mici si mijlocii vor putea accesa de la banci credite pentru capital de lucru de maximum 5 mil.lei, creditele fiind garantate in proportie de 50% de catre stat, in cadrul unui program pe trei ani cu un plafon de garantare de pana la doua miliarde de lei.

Garantia va fi de maximum 50% din valoarea finantarii, acordata de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), conform unei ordonante de urgenta adoptata ieri de guvern.

Nu sunt eligibile pentru acest program IMM-urile care activeaza in intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, activitati de inchiriere si leasing, activitati de investigare si protectie.

Sursa de plata a garantiilor acordate de catre FNGCIMM pentru creditele obtinute de IMM-urile eligibile este Fondul de risc pentru intreprinderi mici si mijlocii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)