Circa o treime (30%) dintre întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din România, care au încredere în economie, învață de la alte entități similare pentru a putea gestiona noul mediu digital, relevă studiul “Future of Business”, realizat de Facebook, la nivel internațional.

Potrivit cercetării, 76% dintre întreprinderile chestionate, care nu au încredere în economie, nu învață de la altele pentru a se educa în vederea dezvoltării unei economii digitale.

La nivel general, 30% dintre IMM-uri au afirmat că învățând unii de la alții reprezintă una dintre principalele căi prin care se obțin informațiile și se educă pentru a putea gestiona noul mediu digital, pe lângă cursurile offline (39%), blogurile sau forumurile online (41%), formarea online (42%) și căutările online (68%), căpătând astfel mai multă încredere în afaceri.

În ceea ce privește comerțul internațional, companiile din acest domeniu susțin că învață din mai multe surse și au un număr peste medie de interese educaționale legate de business. De asemenea, există de trei ori și jumătate mai multe șanse ca acestea să invoce interesul educațional pentru o mai bună informare cu privire la comerțul internațional.

Totodată, 30% din totalul întreprinderilor care au extins numărul locurilor de muncă în ultimele șase luni, respectiv 34% dintre cele care intenționează să facă acest lucru în următoarele șase luni, au învățat și de la alte companii. În schimb, în rândul întreprinderilor care au scăzut numărul locurilor de muncă în ultimele șase luni sau intenționează să facă acest lucru în următoarele șase luni, învățarea de la alte companii este mai puțin pronunțată (30%, respectiv 24%).

Lansat pentru prima dată în februarie 2016, raportul “Future of Business” (Viitorul afacerilor) face parte din angajamentul Facebook de a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să profite de cunoștințele și instrumentele digitale pentru a încuraja creșterea. Sondajul cuprinde întrebări despre percepția activității economice curente și viitoare, provocările, caracteristicile și strategia întreprinderii. Aproape 200.000 de IMM-uri din peste 40 de țări au luat parte la sondaj, iar respondenții provin din rândul celor 70 de milioane de companii care au o pagină de Facebook activă.

Raportul “Future of Business”, un parteneriat între Facebook, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Banca Mondială, oferă o viziune oportună asupra mediului economic în care operează întreprinderile și arată care sunt acele companii care ajută la o luare a deciziilor informată la toate nivelurile și propune perspective care pot ajuta companiile să crească.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)