Fondul European de Investitii si Libra Internet Bank au semnat primul contract de imprumut garantat sub programul UE pentru competivitatea intreprinderilor mici si mijlocii si au extins microfinantarile sub programul Progress Microfinance, cu fonduri de la Uniunea Europeana, anunta  banca.

Acordul COSME va facilita o crestere  a volumului de imprumuturi acordate IMM-urilor de Libra Internet Bank in urmatorii 3 ani, prin reducerea semnificativa a cerintelor colaterale pentru solicitanti. Se asteapta ca sprijinul Uniunii Europene sa fie utilizat pentru un portofoliu de 53 milioane de euro, in beneficiul a peste 1.650 de companii.

Programul Progress  Microfinance va permite Libra Internet Bank sa ofere sanse mai mari de accesare la finantare microintreprinderilor, in special tinerilor antreprenori din zonele rurale din Romania, cei mai multi dintre ei intampinand greutati in accesarea creditelor din surse bancare traditionale. Programul Progress Microfinance este finantat de Comisia Europena si gestionat de Fondul European de Investitii.

In cadrul conferintei de la Bucuresti, organizata cu ocazia semnarii acordului, Cristina Dumitrescu, Microfinance Manager – Fondul European de Investitii, a declarat: “Sunt bucuroasa sa anunt semnarea primului acord COSME in Romania si, in plus, prelungirea programului Progress Microfinance cu Libra Internet Bank. Sunt sigura ca aceste noi acorduri vor continua cu succes colaborarea de microfinantare demarata anul trecut, astfel incat tot mai multe companii din Romania confruntate cu problema garantiilor insuficiente sa poata avea acces la finantarea de care au nevoie.”

Ciprian Cristea, Head of Unit, COSME Financial Instruments, a spus: “Comisia Europeana este ferm angajata sa sprijine IMM-urile din UniuneaEuropeana. Prin acordul de astazi cu Libra Internet Bank vom facilita accesul IMM-urilor din Romania la credite, stimuland astfel economia chiar de la bazele ei.”

Emil Bituleanu, Directorul General al Libra Internet Bank a comunicat urmatorele:”Suntem bucurosi sa anuntam ca Libra este prima banca din Romania care a semnat un acord garantat de imprumuturi COSME pentru a ajuta sectorul IMM pentru urmatorii 3 ani. De asemenea,suntem bucurosi ca am distribuit, in mai putin de 10 luni, micro-credite in valoare de 30 milioane de lei prin programul Progress Microfinance. Suntem multumiti si dorim sa extindem aceasta colaborare si in anii ce urmeaza, prin noul acord de imprumut semnat anul acesta.”

Microintreprinderile care doresc sa solicite un micro-credit in cadrul programelor Progress Microfinance si COSME pot contacta direct sucursalele Libra Internet Bank din Romania.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)