Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a precizat că nu este necesară modificarea legii dării în plată, astfel încât să fie eliminată impozitarea transferului de proprietate.

“Avem o lege, darea în plată, dezbătută în Parlament timp de peste un an. Legea a ieşit din Parlament cu aceste prevederi foarte clare. Este o lege stabilită în Parlament şi nu vedem de ce să venim acum să o modificăm. În acest moment nu am înţeles raţiunea pentru care darea în plată are loc în condiţiile codului fiscal actual”, a spus Dragu, citata de Agerpres.

Miercurea trecută, Anca Dragu, a declarat, la Palatul Victoria, că pentru o eventuală eliminare a impozitului pentru transferul de proprietate în cazul dării în plată este necesară modificarea Codului fiscal printr-o Ordonanță de Urgență, adăugând că trebuie analizat în ce măsură acest lucru este fezabil.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că Executivul va analiza acest lucru “cu celeritatea posibilă”. “Legea asta a stat în dezbateri publice un an de zile, acest aspect n-a fost luat în considerare până acum. Sigur că o să analizeze și Guvernul cu celeritatea posibilă toate aceste discuții, dar vă reamintesc contextul și moștenirea pe care o avem în legătură cu această dezbatere”, a subliniat Dan Suciu.

Pe de altă parte, întrebată dacă MFP a finalizat corespondența cu notarii privind impozitul pentru darea în plată, Anca Dragu a răspuns: “Am avut această comunicare cu notarii, într-adevăr. Se aplică la valoarea soldului creditului, așa cum este înțelegerea conform Codului fiscal”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)