Imprimeria BNR va varsa in acest an la bugetul de stat doar 50% din profitul net, fata de cota in vigoare de 85%, astfel incat sa aiba resurse pentru achizitionarea unei masini de tiparit bancnote, conform unui memorandum aprobat de Guvern la cererea guvernatorului bancii centrale, Mugur Isarescu. Acesta modificare va duce la cresterea sursei proprii de finantare a investitiei in cadrul Regiei Autonome Imprimeria BNR cu 228 milioane lei. Investitia se refera la masina de tiparit in reflief, care va conduce la indeplinirea integrala a obiectivului principal de activitate al regiei, respectiv tiparirea biletelor de banca pentru asigurarea necesarului de numerar al tarii”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, potrivit Mediafax.

Conform memorandumului, prin aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 pentru Imprimeria BNR, repartizarea profitului net va fi in cota de 50% sub forma de varsaminte la bugetul statului si 40% pentru constituirea sursei proprii de finantare.

Tot prin memorandum, numarul de personal al Imprimeriei a fost majorat cu sapte posturi, ca urmare a extinderii activitatii regiei, a mai spus Zaharescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)