Dupa ce datele BNR ne-au confirmat apetenta pentru creditele in valuta a romanilor, aflam si modul de economisire cel mai apreciat: depozitele in lei. La 30 aprilie 2012, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 15,4% (13,4%in termeni reali) fata de 30 aprilie 2011. Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au crescut cu 1,1%, pana la 75,98 miliarde lei. Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au diminuat cu 0,1%, la 52,18 miliarde lei. La 30 aprilie 2012, depozitele in lei ale persoanelor juridice erau mai mari cu 16,6% (14,5% in termeni reali) fata de 30 aprilie 2011.

Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au crescut cu 1,4%, pana la 63,39 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta s-au majorat cu 1%, pana la 14,41 miliarde euro).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 4,8% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au redus cu 2,9%); depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 8,6% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 0,7%), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au diminuat cu 1,8% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au redus cu 9%).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)