Romanii s-au indreptat in 2013 spre sectorul rezidential si spre imprumuturi garantate destinate achizitiei de terenuri. Potrivit Kiwi Finance, creditele cu valori ridicate au fost folosite pentru achizitia de terenuri cu destinatie rezidentiala.„Creditele de nevoi personale cu valori mari au fost utilizate in special pentru achizitia de terenuri, in vederea construirii de case individuale. In plus, au inceput sa apara, deja cunoscutii investitori straini care vizeaza achizitia de terenuri agricole“, a declarat intr-o conferitna de presa – Ana Maria Rotar, head of sales in cadrul Kiwi Finance.

Clientii apeleaza la creditele de nevoi personale pentru cumpararea de terenuri, pentru ca bancile nu mai ofera credite garantate cu ipoteca pentru astfel de achizitii.„Ne asteptam ca bancile sa se uite cu o mai mare prietenie spre creditarea IMM-urilor, in primul rand, dupa care sa continue cu populatia. In a doua parte a anului trecut am observat o reluare timida a creditarii corporate pe segmentul rezidential“, a declarat si Anca Bidian, general manager la Kiwi Finance.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)