În 2022, profitul Credit Europe Bank România s-a înjumătățit față de 2021, iar nivelul activelor băncii este în scădere. În schimb, banca a atins un portofoliu de credite de 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior. În aceeași perioadă banca a obținut un profit net de 34,5 milioane de lei în condițiile investițiilor permanente în digitalizare, potrivit băncii.

Totodată, cifra de afaceri generată de cardurile de credit, produse prin care Credit Europe Bank România a inovat piața bancară locală de-a lungul timpului, s-a situat la 1,41 de miliarde de lei, în creștere cu 12% față de 2021.

„2022 a fost încă un an al investițiilor pentru Credit Europe Bank România. Digitalizarea rămâne prioritarea noastră. Am lansat noi produse pe piață, cum ar fi Google Pay, aplicația Avantaj SoftPOS destinată comercianților și Cardul Virtual utilizabil pe dispozitivele mobile. Vom continua să introducem noi produse în 2023 și în viitor”, a declarat Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)