Guvernul României trebuie să iniţieze un pachet de măsuri pentru a susţine companiile “aprig” lovite criza generată de coronavirus, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Andreea Paul, preşedintele INACO.

“Văd un risc major de recesiune şi de probleme sectoriale acute, certe, în anumite domenii de activitate, dar toate acestea au şi soluţii. Dacă o companie nu poate salva statul, statul poate salva companiile şi aceasta ca să nu ajungem să le adunăm cu făraşul peste câteva luni de zile.

Se impune un pachet de măsuri iniţiate de către Guvernul României pentru a susţine companiile aprig lovite de momentul acesta al crizei generate de coronavirus” , a spus Andreea Paul.

Întrebată dacă există spaţiu fiscal pentru luarea unor măsuri de susţinere a economiei, Andreea Paul a precizat că “statul poate să cadă economic oricât de mult, aproape la infinit, o companie însă nu”.

Ca să putem reveni repede după trecerea valului adus de coronavirus trebuie să putem reporni motoarele economice, iar aceasta implică existenţa companiilor, dar dacă nu luăm măsuri pentru susţinerea firmelor vom întârzia foarte mult revenirea economică, a explicat ea.

Andreea Paul a precizat că statul ar trebui să oprească investiţiile care nu ajută economia, dar că nu are în vedere măsuri drastice precum tăieri de salarii şi concedieri.

De asemenea, ar trebui să se onoreze în timp real decontările pentru concediile medicale, să gândim compensarea taxelor şi impozitelor la stat cu veniturile. Andreea Paul susţine că ar trebui analizată suspendarea sau amânarea taxelor şi impozitelor la stat.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)