Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) s-a pronuntat intr-un litigiu in recurs dintre BCR si un client al bancii. Instanta a considerat ca este abuziva clauza de dobanda si ca trebuie inlocuita cu o dobanda negociata. Aceasta este prima decizie a Curtii Supreme in care dobanda BCR este declarata ca fiind abuziva.

Magistratii de la iCCJ au declarat ca abuziva clauza BCR prin care banca are dreptul sa calculeze „discretionar” dobanda creditului, in temeiul legii 193/2000 privind clauzele abuzive in contractele incheiate intre profesionisti si consumatori, potrivit Economica.net.

Pozitia BCR

“Banca va oferi o dobanda similara ofertei standard pentru clientii persoane fizice si care respecta costurile sale de finantare”, este pozitia BCR fata de cazul de fata.

 

Citeste ingral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)