Raiffeisen Bank lanseaza astazi Indicele Sanatatii Financiare (ISF), un instrument pe care il puteti gasi pe moneybistro.ro, menit sa ii ajute pe romani sa isi masoare sanatatea financiara. Acest index a fost modelat si calibrat cu ajutorul specialistilor din Raiffeisen Asset Management.

La cererea Raiffeisen Bank, iVox a realizat studiul „Pentru ce economisesc romanii?”, la care au raspuns 972 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, respectand structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România.

Conform acestui sondaj, 46% dintre romani cheltuiesc mai mult decat castiga, iar 8 din 10 romani declara ca au cumparat cel putin o data un lucru de care nu aveau nevoie. Pentru 35% dintre ei, o viața financiara sanatoasa inseamna ca au ramas cu bani din salariu la finalul unei luni si doar 25% considera ca e important sa pui bani deoparte, daca vrei sa ai o viata financiara sanatoasa. Doar unul din 10 romani considera ca investitiile sunt un element necesar al vietii financiare sanatoase.

Raiffeisen Bank declara luna iunie „Luna Sanatatii Financiare” si pune la dispozitia celor interesati Indexul Sănătății Financiare, dar si recomandari prin care-si pot planifica mai usor bugetul lunar si isi pot tine sub control cheltuielile, pe https://moneybistro.ro/

„In luna iunie, ca parte a demersului nostru de educatie financiara Money Bistro, lansam Luna Sanatatii Financiare si adresam o provocare tuturor – de a-si masura Indexul de Sanatate Financiara. Elaborat alaturi de specialistii bancii, ISF este un instrument de „diagnosticare” menit sa ne ajute sa determinam daca suntem „frugali” sau „gurmanzi” in relatia cu banii”, a declarat Corina Vasile, director de Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank.

Indexul de Sanatate Financiara a fost testat in luna mai, pe un esantion de 1388 de respondenti, socio-demografic reprezentativ pentru populatia Romaniei. In urma acestei testari, aproape jumatate (46%) a reiesit ca sunt frugal moderati, adica mai degraba atenti cu bugetul lor.

Timp de patru saptamani, pe platforma de educatie financiara www.moneybistro.ro, romanii isi vor putea „antrena” portofelul cu diverse exercitii de economisire, daca sunt interesati de un stil de viata financiar sanatos.

Platforma online dedicata educatiei financiare, Money Bistro, a fost lansata de Raiffeisen Bank la sfarsitul anului trecut. Pe ea veti gasi zece episoade video în care economisti, chefi sau pasionati de gastronomie, jurnalisti, bloggeri si antreprenori impartasesc experiente si sfaturi pentru o viata financiara sanatoasa. Pe MoneyBistro.ro, utilizatorii pot accesa articole si infografii video, menite sa explice „cu ce se mananca banii”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)